Fotó: hahopihe.cafeblog.hu |
Tejbegrízből gombócot
Hozzávalók:
● 3 dl tej
● csipet só
● 60 gramm búzadara
● 4-5 ek. cukor
● 2 ek. olaj
● 4-5 ek. zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tejet egy csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb. félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát, és kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Az egészet felforraljuk. Ha kész, félretesszük hűlni. Az olajat egy serpenyőben hevíteni kezdjük, rászórjuk a zsemlemorzsát, és világosra pirítjuk. Vigyázzunk, az elején nagyon nem akar pirulni, aztán hirtelen elkezd, és könnyen leéghet.
A kihűlt és kemény tejbegrízből vizes kézzel gombócokat gyúrunk, a pirított morzsában meghempergetjük. Lekvárral, tejföllel, fahéjas cukorral elfogyasztjuk. A gyerekek (is) imádni fogják! Ja, és ha kihűlt a tejbegríz, akár gyerekekkel is gyúrhatjuk a gömbiket bátran!
Mozzarellás, paradicsomos szendvicsek pestóval
Hozzávalók 4 szendvicshez:
● 4 ciabatta; vaj
● 25 dkg mozzarella
● 4 paradicsom; só, bors
● 1 nagy marék bazsalikomlevél
● 2 evőkanál bazsalikomos pesto
Elkészítés:
A ciabattákat félbevágjuk, megvajazzuk. A mozzarellát és a paradicsomokat vékonyan felkarikázzuk, a ciabatta alsó felére tesszük. Enyhén sózzuk, frissen őrölt borsot tekerünk rá, majd elrendezzük rajta a bazsalikomleveleket. A zsemle felső részét megkenjük a pestóval, összenyomjuk a ciabattát, végül forró kontakt grillsütőben 5 perc alatt megsütjük.
Csirkés kínaikel-saláta csicseriborsóval
Fotó: sulvefove.nlcafe.hu |
Hozzávalók:
● só, bors, olívaolaj
● 1 citrom
● 40 dkg konzerv csicseriborsó
● 40 dkg csirkemellfilé
● 1 kisebb kínai kel
● 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Vágjuk fel nagyobb kockákra a csirkemellet. Készítsünk pácot: keverjük el a citrom reszelt héját, a felaprított fokhagymát, a sót és a borsot 5 evőkanál olívaolajjal.
Öntsük az olajat a csirkére, és minimum fél óráig pácoljuk. A kínai kelt vágjuk fel kb. 3×3 cm-es darabokra. Hevítsünk fel egy nagy teflonserpenyőt, süssük ropogósra a csirkemellkockákat, az utolsó 2 percben adjuk hozzá a kínai kelt, fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót.
Tipp:
Könnyű, ám laktató saláta, ideális fogyókúrához. Hidegen és melegen is fogyasztható.
Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy mindennap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!
Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol. |