Zellergratin
Ezt a receptet nem másnak, mint a River Cottage szakácsának, Hugh Fearnely-Whittingstallnak köszönhetjük, ő ugyanis a perifériára állított zöldségek bátor védelmezője. Az egész annyira egyszerű, hogy akár nekünk is eszünkbe juthatott volna. Mi a receptjén csavartunk egy keveset, de biztos, hogy nem lenne mérges, ha megtudná.
Hozzávalók 3-4 személyre:
● 2-3 zeller egészen vékonyra vágva
● 0,5 liter zsíros tejszín
● 3-4 dkg vaj
● só, bors,
● 4-5 gerezd fokhagyma
● 1 marék zsemlemorzsa és 1 marék parmezán összekeverve
Elkészítés:
A zellerszeleteket egy kivajazott tepsibe fektetjük úgy, hogy közéjük dugunk néhány gerezd fokhagymát is, majd az egészet leöntjük a sós, borsos tejszínnel. Rádobáljuk a maradék vajat, és 150 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. 30 perc után rászórjuk a parmezános keveréket, majd mehet vissza a sütőbe.
Paradicsomos-újhagymás bulgursaláta
Hozzávalók:
● 1 teáskanál csilikrém
● 1 teáskanál őrölt római kömény
● 1 gerezd fokhagyma
● 25 dkg bulgur
● 14 dkg sűrített paradicsom
● 4 szál újhagyma
● bors, só
● fél dl olívaolaj
● 1 csokor petrezselyem
● 8-10 friss mentalevél
Elkészítés:
A bulgurt 10 perc alatt lobogó, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A paradicsompürét összekeverjük az olajjal, a római köménnyel, sóval, frissen őrölt borssal, az aprított fokhagymával és a csilikrémmel. A még meleg bulgurba keverjük. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a felaprított mentát és a petrezselymet is a salátához keverjük. Köretként vagy önálló salátaként kínáljuk.
Málnás túrókrémtorta
Hozzávalók:
● 12,5 dkg túró
● 25 dkg mascarpone
● 2 dl édesített cukrászhab
● 1 kiskanál habfixáló
● 4-5 evőkanál porcukor
● kb. 16 db babapiskóta
● kevés tej az áztatáshoz
● 2 maroknyi málna
Elkészítés:
Egy hosszúkás püspökkenyérforma alját vonjuk be folpackkal.
Keverjük össze a túrót a mascarponéval, majd a habfixáló hozzáadásával verjük fel kemény habbá a cukrászhabot. Forgassuk össze a kétféle krémet!
Töltsük a krémet a kibélelt formába, szórjuk rá a málnaszemeket, majd fektessük rá, szorosan egymás mellé, a tejben megforgatott babapiskótákat.
Tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe, majd tálaláskor fordítsuk a feje tetejére, hogy a babapiskóta legyen alul.
Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy mindennap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!
Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol. |