Gasztro

Nagyot bukott Jamie Oliver

Egérürüléket, penészes húsokat és lejárt ételeket találtak a sztárszakácsnál.

Súlyos higiéniai hiányosságok miatt ideiglenesen bezárták az alkalmazottjait kamerával figyelő Jamie Oliver londoni mészárszékét. A népszerű brit séf – aki idén januárban a pizzériái bezárására kényszerült – a londoni sztáréttermét, a Szent Pál-székesegyház közelében lévő Barbecoát kiszolgáló mészárszéket azt követően nyithatta újra, hogy megszüntették a hiányosságokat.

A közegészségügyi hatóságok még januárban végeztek ellenőrzést az üzletben, és egytől ötig terjedő tisztasági skálájukon egyesre értékelték a higiéniát, azzal a megjegyzéssel, hogy jelentősen javítani kell a helyzeten.

Egyebek között egérürüléket, lejárt dátumú ételeket találtak az ellenőrök, a pincében lévő hűtőtárolókban lógó húsok penészesek voltak, a szeletelőgépeket használat után piszkosan hagyták hátra, a hűtőgépek ajtófogantyúi koszosak voltak.

A szabálytalanságok kiküszöbölés után, 24 óra múlva újranyithatott a mészárszék, és az azóta végzett újabb ellenőrzésen már négyest kapott – közölte a Jamie Oliver Étteremcsoport.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top