Cukkinis csirkenyársak tejszínes zöldbors-mártással
Hozzávalók
• csirkemell
• cukkini
• fűszersó
• hagyma
A zöldbors-mártáshoz
(Sógor-recept)
• 1 cs. zöld bors
• 2 dl húslevesalaplé
• 1 dl fehérbor
• 2 dl tejszín
A nyárshoz a csirkét felkockáztam, fűszeres olajban bepácoltam. A cukkinit kockákra vágtam, a hagymát is nagyobb darabokra. Nyársra húztam hagymát, husit, cukkinit felváltva, ahogy épp kedvem tartotta. Parázs fölött, tárcsán vagy tűzhelyen serpenyőben (kevés olajon) megsütjük.
Zöldbors-mártás: A zöld borsot száraz serpenyőben pattogásig hevítjük. Ezután átöntjük egy hőálló mozsárba, és morzsalékosra zúzzuk.
Hozzáöntjük a húsleves-alaplevet (húsleveskockából is lehet), valamint a bort, és összeforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és alacsony lángon addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Ezután kész is vagyunk. Ahogy hűl, tovább fog sűrűsödni. A mártás brutál jó, csípős, pikáns, ízletes, érdemes kipróbálni annak, aki szereti ezt az ízvilágot!
Nézd meg a többi cukkinis, tejszínes, csirkés receptet is a HahoPihe blogon!