Gasztro

Mostantól okostelefonon “üzen” nekünk a lejárt szavatosságú hús

Appra fel! Fogyasztóvédelmi alkalmazás készült.

Mostantól a lejárt szavatosságú vagy veszélyes termékekről azonnal információt kaphatunk a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) új okostelefon-alkalmazásának segítségével. Csupán annyi a dolgunk, hogy a fotózzuk le a megvásárolni kívánt termékek QR-kódját, és máris mindent szükséges információ felugrik a képernyőn.

Az applikáció a legfontosabb fogyasztóvédelmi ismeretanyagot tartalmazza: lehetőséget nyújt a termékhez kapcsolódó reklamációs határidők nyilvántartására, és válaszokat ad a mindennapok során leggyakrabban felmerülő kérdésekre is. Segít eligazodni az internetes kereskedelemre vonatkozó szabályok között, illetve beállítható, hogy a program figyelmeztessen a szavatossági, jótállási idő közelgő lejártára.

Az alkalmazás tartalma egyelőre wi-fi segítségével fejleszthető, de a hamarosan megjelenő megújított verzió letöltése után már 3G szolgáltatással is frissíthetők az adatok.

Szóval mostantól a hiper-, szupermarketben is az okostelónk a legjobb barátunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top