Gasztro

Itt a legújabb fogyókúrás “csodakaja”

Nemcsak karcsúsít, hanem még bizonyos betegségek esetén is hasznos a fogyasztása.

A yacón gyökérből, vagyis magyarul inkagumóból készült szirup lehet a legújabb, trendi fogyókúrás étel. Dél-Amerikában az azték idők óta használatos a krumpliszerű növény főzete, csökkenti az éhségérzetet, és serkenti az anyagcserét.

Az amerikai Dr Oz Show című tévéműsor 40 nő bevonásával tesztelte a szirup hatékonyságát. A résztvevők négy héten át minden étkezés alkalmával elfogyasztottak egy teáskanálnyit a szirupból, más tekintetben azonban nem változtattak az életmódjukon. Ezzel a módszerrel átlagosan 1,3 kilótól sikerült megszabadulniuk.

 

A szirup íze a beszámolók szerint leginkább a mazsoláéhoz hasonlít: a fogyókúrák mellett cukorbetegeknek, emésztési problémákkal küzdőknek és veseelégtelenségben szenvedőknek is ajánlják a fogyasztását.

Bár a sziruppal nem sok kutatás foglalkozik, egy 2009-ben, a Clinical Nutrition című szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint túlsúlyos nők négy hónapon keresztül naponta 3 alkalommal fogyasztották, s ennek hatására a testsúlyuk, a koleszterinszintjük és az inzulinszintjük is csökkent. Igaz, ők életmódot is váltottak: napi 45 percet gyalogoltak, és tudatosan csökkentették a kalóriabevitelt, tehát a szirup fogyasztása mellett vélhetőleg ez is hozzájárult a fogyásukhoz.

Forrás: doctoroz.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top