nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma vacsira?

Mit főzzek ma vacsira?

Vannak napok, amikor valami nagyon egyszerű és gyors ételre vágyunk, hogy a lehető legkevesebb időt kelljen a konyhában tölteni. Ez a nap pont ilyen.

Sajtgolyó

Mit főzzek ma vacsira?Hozzávalók: 

  • 30 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A sajtot, a tojást, a sót és a lisztet összekevered, kis gombócokat formázol, zsemlemorzsába forgatod és nagyon forró olajban kisütöd. Nagyon klassz ötlet fogpiszkálókat dugni beléjük (díszítésképp mehet koktélparadicsom rá), és máris kész a nagyon finom vendégváró étek vagy vacsora.

Mit főzzek ma vacsira?Snidlinges lepénykenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk oregánó
  • 3-4 ek snidling
  • 1 kk só
  • 2 ek olvadt vaj
  • 5 dkg juhtúró
  • 120 ml víz
  • 120 ml tej
  • 5 dkg reszelt sajt (trappista vagy gouda)

Elkészítése:

Egy tálkába keverjük össze a lisztet a sütőporral és a fűszerekkel. Adjuk hozzá a megolvasztott vajat, a juhtúrót, és kezünkkel morzsoljuk össze. Keverjük hozzá a reszelt sajtot, a felaprított snidlinget, majd a tej és a víz hozzáadásával formázzuk cipóvá. Egy kisebb jénai tálat kenjünk ki olajjal, egyengessük el benne a tésztát. Késsel vágjuk be, mint a tortaszeleteket, spricceljünk kis vizet a tetejére és tegyük 200 fokra melegített forró sütőbe. 15-20 perc alatt süssük készre. Nagyon jól illik házi készítésű kencékhez, pástétomokhoz.

Mit főzzek ma vacsira?Eperpite

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 15 dkg vaj/margarin
  • fél dl tejföl
  • 50 dkg eper

Elkészítése:

A lisztet keverjük el 5 dkg cukorral, a sütőporral. Adjunk hozzá 1 egész tojást és a lágy vajat/margarint, a tejfölt. Kézzel morzsoljuk össze, majd gyors mozdulatokkal gyúrjunk belőle homogén tésztát. Fóliázzuk le, tegyük 30 percre a hűtőszekrénybe.

Osszuk szét a tésztát kétharmad-egyharmad arányban, a nagyobb darabot lisztezett felületen nyújtsuk ki 3-4 mm vékonyra. Helyezzük piteformába, villával szurkáljuk meg.

A megmosott epret kockázzuk fel, szórjuk egyenletesen a tésztára, szórjuk meg a maradék cukorral. A tészta kisebbik részét is nyújtsuk ki, derelyevágóval vágjunk belőle csíkokat. Helyezzük a tésztacsíkokat a pitére, majd kenjük meg a másik, enyhén felvert tojással. 180 °C-ra melegített sütőben süssük 30-35 perc alatt készre.

Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy mindennap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!

Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top