nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma vacsira?

Mit főzzek ma vacsira?

Grillezhetnékünk támad ilyenkor júniusban már, elő az eszközökkel, ki az erkélyre/kertbe, és indulhat a grillparti!

Mit főzzek ma vacsira?Dijoni mustáros sertésszűz zöldborsókrémmel

Hozzávalók:

  • 5-6 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 60 dkg zöldborsó
  • 2 darab babérlevél
  • fél kávéskanál zöld bors
  • 10 dkg vaj
  • 1 szál lestyán
  • 80 dkg sertésszűz
  • fél kávéskanál durva szemű bors
  • 1 evőkanál dijoni mustár

Elkészítése:

A zöldborsókrémhez 2 evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a megmosott zöldborsót. Beletesszük a babérlevelet, az őrölt zöld borsot, majd sózzuk és készre pároljuk (nem kell alá vizet tenni). A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, kivesszük a babérleveleket, és botturmixszal összepürésítjük. Finomra vágott lestyánnal ízesítjük.

A sertésszüzeket egészben besózzuk, majd durva szemű borssal megszórjuk, kevés olívaolajba forgatjuk, és a grillen, erős parázson minden oldalát megsütve kb. 3-4 percig sütjük. A kész, felszeletelt húsokat átkenjünk a 2 evőkanál olívaolajjal összekevert dijoni mustárral, és a zöldborsókrém mellé tálaljuk.

Dinnyés bulgursaláta

Mit főzzek ma vacsira?Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál citrom leve
  • 4 fej (karikára vágva) retek
  • 2 szál újhagyma
  • 1 marék tökmag
  • 25 dkg bulgur (sós vízben megfőzve)
  • 1 szelet görögdinnye

Elkészítése:

A bulgurt összekeverjük a hagymával, a retekkel, a sóval, a borssal, majd a citromlével és az olajjal. 1-2 órára betesszük hűtőbe, majd fogyasztás előtt megszórjuk a tökmaggal és a felkockázott dinnyével.

Mit főzzek ma vacsira?Kapros túrós

Tészta:

  • 20 dkg rétesliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 10 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • 3 dkg cukor
  • csipet só

A tésztát összegyúrjuk, majd tepsi méretűre nyújtjuk. Belefektetjük a tepsibe, villával megszurkáljuk, és 175 fokon félig megsütjük.

Töltelék:

  • 50 dkg krémtúró
  • 1 csokornyi kapor
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 8 dkg cukor
  • 3 egész tojás
  • csipet só

Elkészítése:

A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, a cukorral, a sóval és a finomra vágott kaporral. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a túrós masszához keverjük.

A félig sült tésztalapra rásimítjuk a túrós krémet, és visszatoljuk a sütőbe. 195 fokon sütjük, amíg finoman meg nem barnul a teteje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top