Lenmagos csirkeszárny, sajtmártogatóval
Hozzávalók:
- 16 csirkeszárny
- só
- 3 tojás
- 10 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 1 ek. lenmag
A sütéshez: olaj
A mártogatóhoz:
- 10 dkg natúr krémsajt
- 1 dl tejföl
- 10 szál snidling
- 5 szál petrezselyem
- csipet só
- fekete bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk – a rajta maradt tollakat csipesszel kihúzzuk –, és besózzuk. A tojásokat felverjük, a zsemlemorzsát összekeverjük a lenmaggal, mélytányérokba tesszük őket, és a lisztet is. Ezután a lisztbe, a tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő olajban ropogósra sütjük. (Az olaj ne legyen túl forró, különben hirtelen megsül a panír, de a szárny belül nyers marad!) Közben egy tálban összekeverjük a krémsajtot és a tejfölt, majd ízesítjük csipet sóval, fekete borssal, és hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket. Ezzel a krémmel és hasábokra vágott zöldségekkel tálaljuk a szárnyakat.