Tonhalas, cukkinis, gombás penne
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg penne tészta
- 1 darab (kb. 160 g) konzerv tonhal (lehet olajos is)
- 1 nagyobb méretű cukkini
- 1 szál póréhagyma
- kb. 3 dl paradicsomszósz
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 30 dkg gomba
- 2 ek. olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
A póréhagymát felkarikázzuk, és megpároljuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát és cukkinit, sózzuk és borsozzuk. Mikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzákeverjük a paradicsomszószt. Villával összenyomkodjuk a tonhalat, és azt is hozzáadjuk. Egyet forralunk rajta, és már kész is. Amíg készül a szósz, a pennét forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és a szósszal tálaljuk.