Gasztro

Olyan forró volt az aszfalt, hogy húst sütöttek rajta

Az utcán sült tojást és húst aztán meg is ették, hogy kétség se férjen hozzá: nem vicceltek.

Ahogy jön a kánikula, emberek tömegei kerülnek világvége-hangulatba, minden évben erősebbnek érezzük az UV sugarakat, keményebbnek a szúnyogcsípéseket, tikkasztóbbnak a szárazságot és pusztítóbbnak a viharokat. Az tény, hogy az időjárásunk átalakulóban van, 2013 volt például a hatodik legmelegebb év egészen 1850 óta, és a globális felmelegedést is egyre kevesebben merik tagadni.

Ha direkt összefüggés nincs is, kánikula idején érzi át a legjobban az ember a globális felmelegedés problémáját, amikor éppen haláltusáját vívja a hőségben. Ezt használta ki ügyesen a WWF egy figyelemfelkeltő akcióval, amikor Paraguay fővárosában a sima aszfaltra kitett serpenyőkben sütöttek tojást és ízletes húsos falatokat. A globális felmelegedésről elnevezett menü fogásait aztán fel is szolgálták tesztevőknek.

Lehet, hogy nem pont a globális felmelegedés miatt tudott megsülni a tojás az utcán, de ahogy a videón is mutatják, idén Paraguay fővárosa lett a világ legmelegebb városa, és a helyzeten az sem segít, hogy az ország erdőinek 80 százalékát kiirtották az elmúlt 50 évben. Tehát tudjuk, mit kell tennünk, ha nem szeretnénk egyre többször és egyre csúnyábban megsülni: csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását, több fát ültetni és kevesebbet kivágni. Vagy elkezdhetünk mesterségesen belepiszkálni az időjárásba, hátha mi jobban csináljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top