Olvasszunk meg 5 dkg vajat! Előkészítjük a fáinkat, majd 4-5 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát enyhén lisztezett felületen.
1-1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk (függ a sütőfánk méretétől).
A fát bevajazzuk, majd rátekerjük a tésztát kis hézaggal. Ezután párszor átgördítjük az asztalon, hogy eltűnjenek a hézagok. Megvajazzuk a tésztát is, majd kristálycukorba forgatjuk és elkezdjük sütni. Ahogy karamellizálódik a cukor, vagyis körben ilyen szép barna lesz, forgathatjuk is az ízesített cukorban (fahéjas cukor, vaníliás cukor, kókusz, stb.).
Mi fahéjasat és kókuszosat készítettünk.
Ha kíváncsi vagy a pontos részletekre és a hozzávalókra is, hogy te is elkészíthesd, látogass el a Nassoló naplopó blogra!