Olvasszunk meg 5 dkg vajat! Előkészítjük a fáinkat, majd 4-5 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát enyhén lisztezett felületen.
1-1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk (függ a sütőfánk méretétől).
![Így készül a kürtős kalács házilag Így készül a kürtős kalács házilag](https://nlc.hu/data/cikk/13/129658/1.jpg)
A fát bevajazzuk, majd rátekerjük a tésztát kis hézaggal. Ezután párszor átgördítjük az asztalon, hogy eltűnjenek a hézagok. Megvajazzuk a tésztát is, majd kristálycukorba forgatjuk és elkezdjük sütni. Ahogy karamellizálódik a cukor, vagyis körben ilyen szép barna lesz, forgathatjuk is az ízesített cukorban (fahéjas cukor, vaníliás cukor, kókusz, stb.).
![Így készül a kürtős kalács házilag Így készül a kürtős kalács házilag](https://nlc.hu/data/cikk/13/129658/2.jpg)
Mi fahéjasat és kókuszosat készítettünk.
![Így készül a kürtős kalács házilag Így készül a kürtős kalács házilag](https://nlc.hu/data/cikk/13/129658/3.jpg)
Ha kíváncsi vagy a pontos részletekre és a hozzávalókra is, hogy te is elkészíthesd, látogass el a Nassoló naplopó blogra!