Gasztro

Elkészült az átlátszó sütemény!

A vízcsepp süti az új divat Japánban.

A mochi nevű japán rizstorta speciális verziója ez a nagyra nőtt vízcseppnek látszó sütemény. A hagyományos változatban sárgás színű rizstortát egy speciális eljárással kristályszerűen áttetszőre készítik el. A formája és a tartalma összhangban áll, hiszen a készítéséhez a Japán Alpok néven emlegetett hegységből származó vizet is használnak.

A süti a készítés után mindössze 30 percig őrzi meg vízcsepp-formáját. A beszámolók szerint természetesen édeskés íze van, és a szájban magától szétolvad. Szójababporral és barna cukorsziruppal is ízesíthető.

A magunk részéről nagyon megkívántuk…

Itt a vízcsepp, amit nem inni, hanem enni kell

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top