Nagy lelkesedéssel láttam hozzá, hogy igazi, csupa csokis jégkrémet varázsoljak az asztalra. Most jön az igazság, nem olyan egyszerű, mint gondoltam, maga az alap nem nehéz, de a formából kiszedni és csokival bevonni elsőre az már botladozósan ment. Nem adjuk fel, mert mi konyhatündérek ilyenek vagyunk, és ha ez elfogy, újabb adag megy majd más ízekben a fagyasztóba – írta le tapasztalatait.
Hozzávalók:
Forma
Fagylaltalap:
2 dl tej
2 tojássárgája
2 ek. cukor
70 g étcsokoládé 50%-os
1 ek. holland kakaópor
1 dl habtejszín, állati eredetű, minimum 30%-os
Csokiburok:
kb. 100 g étcsokoládé
1 ek. olaj
20 g durvára darabolt dió
Hogyan készül? Tudd meg a Vacsi nálam? blogról!