A főzés nélküli leveshez egy kis turmixolás kell csak, 10 perc alatt sűrű, krémes levesünk lesz.
Találtam a kamrapolcon egy zacskó nagyon egészséges fahéjas kukoricagolyót. Gluténmentes, nyírfacukros, azért ez már valami, nem? Ez lett a feltét. Elég jól ment a hideg, savanykás leveshez. Ropogott is és csak odakerült kicsit a régimódi fahéj is.
Tettem azért a levesbe keveset a szamóca – rebarbara szirupból, amit nemrég főztem. Ez elhagyható, vagy helyettesíthető bodzaszörppel. Ha nincs se szirup, se szörp, helyettesítő vízzel is ez a mennyiség.
Előkészítés: 5 perc
Összeállítás: nincs 5 perc
Hozzávalók
(2-3 főre):
2 nagy marék cseresznye
1 nagy marék meggy
2 db sárgabarack
1 marék szamóca
1 kis doboz natúr joghurt
1 dl tejszín
fél dl szamóca – rebarbaraszirup (elhagyható)
1 kis citrom felének a leve
néhány ek. méz (ízlés szerint)
csipet só
esetleg: fahéjas kukoricagolyó
Az elkészítés módját a Rizsázzunk blogon találod!