Currys édesburgonya-főzelék rozmaringos szárzellerrel 2-3 főre
Hozzávalók:
- pár csipet só
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. vaj
- 3 ek. olívaolaj
- pár csepp citrom leve
- 1 tk. currypor
- 8 dl alaplé
- fél kk. őrölt kömény
- 1 kg édesburgonya
Zeller:
- csipet só
- 1 ek. vaj
- 1 ek. olívaolaj
- 3 db zellerszár
- 1 tk. rozmaring
- pár csepp citrom leve
- 1 csipet csilipehely
Elkészítése:
A felaprított hagymát a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén üvegesre dinsztelem, finoman sózom. Ráreszelem a fokhagymát, curryvel, köménnyel fűszerezem, beleforgatom a burgonyát, majd felöntöm az alaplével. Sózom, borsozom és 12-14 perc alatt fedő alatt megfőzöm. Közben ellenőrzöm, hogy nehogy túlfőzzem, maradjon kicsit harapható. Amíg fő, a zellerszárakat felkarikázom, és egy serpenyőben olvasztott vajon és olajon kezdem el pirítani. Finoman sózom, hozzáadom a rozmaringot, csilit, és 4-5 perc alatt illatosra, “pirosra” sütöm. A főzelékből egy merőkanálnyit kiveszek, adok hozzá fél deci vizet, és pürésítem. Visszaöntöm az alaphoz, elkeverem, és forralásig melegítem. Kóstolom, ha kell, sózom, borsozom, és a zellerrel tálalom.