A banán és az eper ötvözése nyerő gondolat, és ha még egy kis csoki is színesíti dekoráció gyanánt ezt a gyümölcsnyársat, bizony ellenállhatatlan lesz.
Egyszerű elkészítése miatt akár a gyerekbulik fő attrakciója is lehet, a gyerekek maguk is előállíthatják saját kis nyársaikat. A csoki díszítést sütőpapírral bélelt edényben végezzük, és fél órára tegyük hűtőbe az elkészült remekműveket. Az alkotók honlapján fotókkal illusztrált elkészítési leírást találtok.
A nagyobb eperszemekről könnyedén eltávolíthatjuk a zöld levelet és még a belsejében lévő fehér részt is, egy szívószál segítségével. Az ezzel a módszerrel “kibelezett” epreket akár meg is tölthetjük, például csokikrémmel.
Az egyforma vékony szeletekre vágott eperdarabokkal kiválóan lehet díszíteni a tortákat, süteményeket.
A többi tippet a Kölyökzsúr blogon találod!