nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma vacsira? A csatni próbája

Mit főzzek ma vacsira? A csatni próbája

Régebben már olvastam a csatniról, erről az indiai sűrű mártásról, amit zöldségekből és gyümölcsökből készítenek számtalan módon, de még sosem próbáltam. Most újra szembejött, nem hagyott nyugodni, a mentás, zöld almás verzióval dobtam fel a csirkemellet.

Mit főzzek ma vacsira? A csatni próbájaCsirkemell mentás, zöld almás csatnival

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemell
  • olívaolaj

A mártáshoz:

  • 8 darab zöld alma
  • 4 szál menta
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 darab citrom
  • csipet só

Elkészítése:

A csatnihoz az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, és ezeket az egyébként kidobásra szánt részeket fél citrom levével 3 dl vízben, fedő alatt 25 percig főzzük. A cukrot kissé karamellizáljuk, rátesszük 7 darab alma húsát, egy csipet sót és a maradék citromlevet. Felöntjük a leszűrt “almahéjlével”, majd folyamatosan kevergetve szétfőzzük. Átpasszírozzuk, és addig főzzük újra, míg sűrű lesz. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a maradék alma apró kockára vágott húsát és a metéltre vágott mentaleveleket. Kihűtjük, közben pedig megsütjük a csirkehúst a grillen vagy olajozott serpenyőben.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top