nlc.hu
Gasztro
Július első hetétől már dinnyézhetünk

Július első hetétől már dinnyézhetünk

Nemcsak mézédes, hanem magyar is.

Remek hír azoknak, akik odavannak a görögdinnyéért! A tavalyinál ugyanis több, kiváló minőségű magyar gyümölcs kerül a kereskedőkhöz július első hetétől. Idén várhatóan a tavalyi 210 ezer tonnás mennyiségnél 5-10 százalékkal terem több a tökféléből a magyar földeken. Ráadásul júliusban és augusztusban mi leszünk Európában a legnagyobb dinnyeexportőrök! (Várhatóan a hazai termés felét sikerül külföldre, elsősorban EU-s országokba szállítanunk.)

A dinnyeszüret a baranyai Ormánságban kezdődik, Békésben folytatódik; július végén már Tolnában, Hevesben és a Hajdúságban is megindul a dinnye begyűjtése a földekről. Legkésőbb augusztusban pedig a szabolcsi termelők is bekapcsolódnak a termelésbe.  

Bevált a marketinghadjárat is, mert az elmúlt években egyre több magyar kapott rá a görögdinnyére, sőt idén további erősödésre lehet számítani. Hat áruházlánc (Auchan, CBA, Lidl, Metro, Spar, Tesco) már vállalta, hogy még jobban “rákapcsol” a marketingre: többek között kóstoltatni fogja a vásárlókkal a magyar gyümölcsöt.

Július első hetében már dinnyézhetünk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top