Joghurtos-tárkonyos tökfőzelék
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 zsenge spárgatök (kb. 75 dkg-os)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál tárkony
- 1 fej főzőhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 37,5 dkg natúr joghurt (sűrű, krémes joghurtból jó!)
- só, bors
- cukor és fehérborecet ízlés szerint
- aprított petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítése:
A hagymát apró kockákra vágjuk, a tököt almareszelőn lereszeljük, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük. A hagymákat az olajon üvegesre pirítjuk, és rádobjuk a (szárított) tárkonyt. Összekeverjük, beletesszük a tököt, sózzuk, borsozzuk. Kb. 10 perc alatt majdnem puhára pároljuk. Végül belekeverjük a joghurtot, az ecetet és/vagy a cukrot. A kész főzeléket apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk. Kiváló feltét lehet hozzá a fasírtgolyó.