Langyos burgonyasaláta fűszeres csirkemellel
Hozzávalók:
- 40 dkg burgonya hámozva, kockázva
- 50 dkg egész csirkemellfilé sózva, borsozva
- fél dl olaj
- csipet pirospaprika
- fél kk. friss kakukkfű vagy rozmaring finomra aprítva
- késhegynyi csili
A dresszinghez:
- fél citrom leve
- fél kk. mustár
- 3-4 ek. olívaolaj
- fél csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180-190 fokra. A burgonyának tegyünk fel vizet melegedni, ha felforrt, tegyünk bele fél teáskanál sót, és főzzük puhára. Lefedve a forrástól számítva 8-10 perc. Vigyázzunk, hogy ne főjön szét, maradjon harapható. Közben a fél deci olajat keverjük össze a paprikával, friss zöld fűszerrel, csilivel, és forgassuk meg benne a filéket. Egy vastag falú serpenyőt (lehetőleg olyat, amit betehetünk a sütőbe) forrósítsunk fel, csepegtessünk rá pár csepp olajat és 2-3 perc alatt süssünk rá kérget. Kanalazzuk rá a maradék fűszeres pácot, és tegyük be sütőbe 13-14 percre. A dresszinghez egy nagyobb keverőtálban (amibe a burgonyasaláta elfér) keverjük el a citromlevet a mustárral. Ez után csepegtessük hozzá az olajat, miközben folyamatosan keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Borítsuk rá a burgonyát, szórjuk meg a petrezselyemmel, és óvatosan forgassuk össze. Langyosan, a frissen kisült csirkemellel tálaljuk.