A hongkongi Ming General szusiétteremlánc rendkívül pocsék konyhájának köszönheti népszerűségét. Az emberek csapatostul járnak hozzájuk azért, hogy bebizonyítsák: ők is képesek megenni a rosszabbnál rosszabb fogásokat.
“Ez a legrosszabb, ezért ez a legnépszerűbb” – nyilatkozta a 19 éves Don Tsang, egy helyi “rossz étel csoport” tagja; nekik az a hobbijuk, hogy igyekeznek megkóstolni minél több ehetetlen kaját.
Egy gasztroblogger, Patrick Lai szerint az étteremben a rántott kagylós szusi és a mini garnélaszusi a legrettenetesebb étel, és gyakran előfordul, hogy a szusirizs meleg, holott annak hidegnek kell lennie. “Sok olyan barátom van, aki nem mer eljönni ide. Attól is megrémülnek, ha csak meghallják a Ming General nevét” – írta blogjában.
Az étteremben a vendégek gyakran kimondottan fájdalmas arckifejezéssel nyelik a szusit, és előfordul, hogy vadidegen emberek biztatják egymást egy-egy újabb falat elfogyasztására. A Ming General az evőversenyeiről is híres, ahol értelemszerűen az nyer, aki a lehető legtöbbet tud enni a pocsék szusiból.
Akadnak olyanok is, akik szerint a rossz étel tudatos marketingfogás az étterem részéről. Hongkongban ugyanis az emberek kimondottan keresik a szokatlan dolgokat, ezért vevők az ehetetlen fogásokat kínáló étteremre is.