Hagyományos, főzős változat
Hozzávalók:
(4 adaghoz)
- 250 ml habtejszín
- 250 ml tej (3,5 %-os)
- 4 lapzselatin
- 50 g cukor vagy édesítő (én most xilitet használtam)
- vaníliaaroma vagy -rúd
Elkészítés:
(10 perc)
- A tejszínt elkeverjük a tejjel és a cukorral.
- Feltesszük főni, és forrásig főzzük.
- Levesszük a lángról, majd a zselatinlapokat beletesszük a tejszínes tejbe, és addig keverjük, míg teljesen elolvad benne.
- Négy kis tálkát hideg vízzel kiöblítünk, mert így majd könnyebben ki tudjuk borítani a panna cottát tálaláskor.
- A tálkák aljába lekvárt kanalazunk vagy friss gyümölcsöt teszünk, majd rákanalazzuk a krémet.
- Megvárjuk míg kihűl, majd 5-6 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Ismerd meg a főzés nélküli változatot is az Inspiráló blogon!