Burgonyás lángos
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg főtt, még meleg, áttört burgonya
- 1 egész tojás
- 1,5-2 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál olaj
- 1,5 teáskanál só, olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt kis cukros tejben futtasd fel. Az áttört burgonyához keverj egy kevés meleg tejet, szitáld rá a lisztet és a sót, öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt és a tojást. Dagaszd össze robotgéppel, miközben még apránként öntöd hozzá a maradék tejet. A végén add hozzá az evőkanál olajat. Közepesen lágy tésztát kell kapnod. Keleszd meleg helyen fél órán keresztül, majd nyújtsd ki másfél centi vastagra, és egy pohár segítségével szaggasd ki. Megint pihentesd 20 percig, majd forró, bő olajban süsd aranybarnára mindkét oldalát.
Fotó. Fortepan