nlc.hu
Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Gyümölcsöt hússal

Megjelent az őszibarack a piacon, sokunk nagy örömére. Ne essünk azonban abba a hibába, hogy csak édesen akarjuk elkészíteni, ugyanis remekül illik a húsokhoz is.

Barackos pulyka

Hozzávalók 4 személyre:

  • ízesítéshez só
  • 60 dkg pulykamell
  • pár csepp olaj
  • 2 dkg vaj
  • 8 db tojássárgája
  • 3 dl tejszín
  • 8 db őszibarack

Elkészítése:

A pulykamellből szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, besózzuk. Kevés olajon a pulykaszeletek mindkét oldalát megsütjük. A meghámozott barackokat lobogva forró vízben 1 perc alatt leforrázzuk, félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk. A tojássárgáját vízgőz felett 1,5 dl tejszínnel habosra verjük. Amikor a tojásos massza tejfölsűrűségű lesz, hozzáadjuk az olvasztott vajat, sót és kevés citromlevet. (Figyeljünk rá, hogy a habüst semmiképpen ne érjen a vízbe, és csak gyöngyözzön alatta a víz, különben „tojásrántotta” lesz belőle.) Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a maradék tejszínből vert habot. A pulykaszeletek tetejére fél barackokat teszünk. A barackokra kanállal szedünk a mártásból, és grillsütőben felülről rásütünk pár percig, hogy szép színe legyen. Köretként főtt rizst, krumplipürét kínálhatunk mellé.

Mit főzzek ma vacsira? Gyümölcsöt hússal

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top