
Régóta szerettem volna már New York-i sajttortát (cheesecake-et) készíteni. A legtöbb recept azonban azt írta, hogy másnapig várni kell a fogyasztással, és sütni is kell. Hát ehhez most nem volt kedvem.
Egy nagyon látványos valamit szerettem volna, mert ajándékba szántam. És némileg alakbarátabb verzióban készült: a kekszből alacsony szénhidráttartalmút választottam, de természetesen ez nem kötelező.

Hozzávalók 1 db-hoz:
• 3 ek kekszmorzsa
• 5-8 dkg vaj
• 1 doboz Philadelphia sajt
• kb. 2 dl tejszín
• 6 csapott tk zselatin
• kevés porcukor vagy folyékony édesítő
• fél citrom leve és héja
• ízlés szerint porcukor vagy folyékony édesítő
• 10 dkg áfonya
• 1 ek balzsamecet
• mentalevél a díszítéshez
Az elkészítés menetéhez katt ide!