Gasztro

Villámgyors borsópörkölt

Gyorsan, könnyen elkészíthető egytálételt mutat be bloggerünk.

Szeretjük az egytálételeket, mert csak belehajigáljuk a hozzávalókat, mert fél óra alatt elkészülnek, mert elég tizenegy óra után hazaesni a játszótérről, mégis délre ott gőzölög a tartalmas, finom ebédünk az asztalon. Még a pluszt az adja, hogy mindent egyben főzünk, és nem koszolunk egy csomó edényt, mindössze egy fazekat, és emellett remekül összeérnek az ízek.

Villámgyors borsópörkölt

Hozzávalók:

– 1 fej vöröshagyma
– fél kg darált hús
– 2-3 tk. paprika
– 2 tk. só (vagy kevesebb, ha nem szeretitek fűszeresen)
– 1 leveskocka (tyúk, marha, zöldség, erőleves, ami akad ezek közül)
– fél mk. bors
– fél bögre rizs (lehet többel is, annyi a lényeg, hogy háromszoros víz mennyiséget adjunk hozzá)
– 20-30 dkg borsó
– 4-5 kisebb sárgarépa karikázva (el is hagyható)
– másfél bögre víz
– 1 kis doboz sűrített paradicsom (kb. 2 ek.)

 Az elkészítéshez kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top