Meggylekvárt minden évben készítek. Ez a kedvencem a lekvárok közül. Rizsfelfújttal is tökéletes, tejberizzsel is, de akár csak muffinba töltve is. Vagy egy vajas zsemlén. Tejjel, mert mi mással.
Szokás szerint vettem egy óriási mennyiséget a piacon, 10 kg volt pontosan. Aztán készült még belőle meggyleves, meggyes–mákos süti meg meggyes rácsos pite is.
Hozzávalók: 5 kg meggy, 1 kg cukor (ízlés szerint fahéj)
A meggyet megmostam, kimagoztam (pont kapóra jött a Szex és New York a tévében), és egy nagy edénybe tettem, rászórtam a cukrot, és egy éjszakán át így állt. Lefekvés előtt megkevergettem, már vörös lében úsztak a meggyek, az illata pedig fenséges volt.
Másnap reggel még kevergettem néha, aztán feltettem a tűzre. Főzés közben is kevergetni kell néha.
És hogy még mi mindent kell csinálni, itt elolvashatod!