Kuszkusz spenóttal, csirkével és fehér babbal
Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vaj
- 15 dkg csirkemell
- fél db citrom leve
- 15 dkg spenótlevél
- tetejére reszelt sajt
- 1 kanál paradicsompüré
- 1 konzerv fehér bab
- 15 dkg kuszkusz
Elkészítése:
A kuszkuszt tegyük egy mély tálba, és öntsük fel annyi forró vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje (ízesíthetjük egy kevés ételízesítővel). Takarjuk le és tegyük félre 10 percre, hogy a levet magába szívja. Amikor a kuszkusz megpuhult, adjunk hozzá egy kanál vajat, és villával keverjük át.
Kockázzuk fel a csirkemellfilét. Egy serpenyőben olvasszunk fel egy-egy kanál vajat és olajat, és a csirkekockákat pirítsuk át rajta. Vegyük ki a húst a serpenyőből, és tegyük a a helyére a felszeletelt hagymát, karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a megtisztított spenótleveleket és a babot. Adjunk hozzá egy kanál paradicsompürét, és öntsünk hozzá fél deci vizet. Sózzuk. Rövid ideig pároljuk, majd keverjük össze a megpirított csirkehúst a kuszkusszal, és keverjük hozzá a hagymás spenótot is. Tegyük egy jénai tálba. Öntsünk alá fél deci vizet, reszeljünk rá egy kevés sajtot és 15-20 percre tegyük be a sütőbe. Fogyasszunk mellé salátát.