Spenótos–sütőtökös farfalle ricottával
Hozzávalók:
- pár csipet só
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek. olaj
- pár csipet őrölt bors
- 1 dl tejszín
- 10 dkg parmezán
- 30 dkg spenótlevél
- 40 dkg farfalle
- 25 dkg ricotta
- 20 dkg sütőtök
Elkészítése:
A sütőtök belét felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőt előmelegítünk, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Belereszeljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot és a tököt. Lefedve 10 perc alatt puhára pároljuk, néha megkeverjük. Hozzáadjuk a ricottát és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. A tésztát al dentére főzzük, összekeverjük a szósszal, és parmezánnal meghintve tálaljuk.