Gasztro

Kelkáposztafagyi a legújabb sláger

New Yorkban idén nyáron a kiemelkedően egészséges zöldségekből készült pálcikás fagyi a divat. Akár te is elkészítheted odahaza.

Több vállalkozás, köztük vegetáriánus éttermek is piacra dobták a maguk fagyiverzióit. Lehet kapni többek között kelkáposztás, céklás, gyömbéres és salátás fagylaltokat is. A jégkrémek nem tartalmaznak zsírt, gluténmentesek, és legfeljebb 80 kalória az energiatartalmuk, de inkább kevesebb.

A Daily Mail újságírói a minap többféle márkájú és ízesítésű egészséges fagyit teszteltek, és arra jutottak, hogy az egészséges fagyik kimondottan finomak, egyedül a bazsalikomos ízesítésű citromfagyit érdemes elkerülni.

Persze nem kell New Yorkig utazni ezekért, hiszen az egészséges jégkrém otthon is könnyen elkészíthető. Az egyik legegyszerűbb recept szerint turmixolj össze egy bögre felaprított kelkáposztát, másfél bögre kockára vágott ananászt, egy kisebb banánt és egy bögre kókuszvizet, majd a masszát töltsd pálcikásjégkrém-formákba és fagyaszd le!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top