Pulykaburger
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált csirkemell
- 3 ek. zsemlemorzsa
- fél citrom leve és reszelt héja
- fél lila hagyma lereszelve
- 1 kk. szárított kakukkfű
- fél csokor felaprított petrezselyem
- só, bors
- 1 tojás
A tálaláshoz: teljes kiőrlésű lisztből készült zsemle, mustár, néhány szelet salátalevél, szeletekre felvágott paradicsom és tzatziki.
Elkészítése:
A darált húst keverjük össze a zsemlemorzsával, a kakukkfűvel, a citrom levével és reszelt héjával, a felaprított hagymával. Fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel, és dolgozzuk össze a tojással.
Formázzunk belőle laposabb fasírtgolyókat, és sütőbe téve 20-25 perc alatt süssük készre. A sütésidő felénél forgassuk meg.
Tálalása: a félbevágott zsemlét kenjünk meg egy kevés mustárral, rakjunk rá salátalevelet, paradicsomkarikát, aztán jöhet a pulykaburger, egy kevés tzatziki, erre tegyünk ismét salátalevelet, majd a zsemle másik felét.