nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma vacsira? Dinnyesalátát!

Mit főzzek ma vacsira? Dinnyesalátát!

Dinnyés kedvünkben vagyunk ma, mégis csak magában olyan szegényesnek tűnne. Így hát művészkedünk belőle egy isteni finom dinnyesalátát.

Bazsalikomos dinnyesaláta, roston sült csirkemellel

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg hideg görögdinnye, kockázva
  • 15 dkg fetasajt, kockázva
  • 7-8 friss bazsalikomlevél, vékonyra csíkozva
  • 1-2 tk balzsamecet
  • 2 ek nem túl markáns ízű olívaolaj
  • fél kk pirított fekete szezámmag
  • 40 dkg csirkemellfilé, szeletelve

Elkészítése:

1. Az ecetet elkeverem az olajjal egy nagyobb keverőtálban. Beleforgatom a dinnyét és a bazsalikomot. Finoman borsozom.

2. Forró, füstölgő serpenyőben, kevés olajon megsütöm a csirkemellet.

3. Tálaláskor óvatosan a dinnyéhez keverem a sajtot, megszórom a pirított szezámmaggal és együtt fogyasztom. Ha a dinnye nem elég édes, akkor egy kevés mézet csorgathatunk az ecetes alaphoz. 2-3 adag lesz belőle.

Mit főzzek ma vacsira? Dinnyesalátát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top