Bazsalikomos dinnyesaláta, roston sült csirkemellel
Hozzávalók:
- kb. 1 kg hideg görögdinnye, kockázva
- 15 dkg fetasajt, kockázva
- 7-8 friss bazsalikomlevél, vékonyra csíkozva
- 1-2 tk balzsamecet
- 2 ek nem túl markáns ízű olívaolaj
- fél kk pirított fekete szezámmag
- 40 dkg csirkemellfilé, szeletelve
Elkészítése:
1. Az ecetet elkeverem az olajjal egy nagyobb keverőtálban. Beleforgatom a dinnyét és a bazsalikomot. Finoman borsozom.
2. Forró, füstölgő serpenyőben, kevés olajon megsütöm a csirkemellet.
3. Tálaláskor óvatosan a dinnyéhez keverem a sajtot, megszórom a pirított szezámmaggal és együtt fogyasztom. Ha a dinnye nem elég édes, akkor egy kevés mézet csorgathatunk az ecetes alaphoz. 2-3 adag lesz belőle.