Gasztro

Csináld magad: friss házi sajtkrém és mascarponepótló

A piskótát kókuszcukorral, a krémet pedig bolti mascarpone helyett házi sajtkrémmel és eperrel kevertem, nagyon finom lett! – írja bloggerünk. Próbáld ki te is!

Ehhez a házi sajtkrémhez semmi más nem kell, csak joghurt, és nem árt, ha van nálunk otthon egy laza szövésű textília, például egy hagyományos textilpelenka, de tiszta póló is alkalmas erre a célra, amin keresztül le tud csepegni a savó.

Kibélelek egy szűrőt laza szövésű textíliával vagy pelenkával, és beleöntöm a joghurtokat, bebugyolálom, majd ezt az egészet ráhelyezem egy nagy tálra. Annyi joghurtot használunk, amennyit szeretnénk, az adag tetszőlegesen módosítható, növelhető. A 175 grammos, natúr joghurtokat használom, így 5 doboz joghurt felhasználásával körülbelül 30-35 deka kész sajtkrémem lesz. 3-4 óra csepegés után fogyasztható vagy keverhető máshoz. Néhány napig eláll a hűtőben, nekünk 1-2 nap alatt elfogyott. 

A lecsepegett, visszamaradt savót süteményekhez, levesbe lehet felhasználni, és önmagában is jó (segíti az emésztést).

Feltétek és egyéb variációk házi sajtkrémhez a Wannabe Chef blogon!

Csináld magad: friss házi sajtkrém és mascarpone-pótló

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top