Paradicsomos spagetti húsgombóccal
Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 2 kis doboz hámozott, darabolt paradicsom (frissel még finomabb)
- 50 dkg spagetti
- 50 dkg darált sertéshús
- só, fekete bors, oregánó (szurokfű)
- 1 csokor friss petrezselyem
Elkészítése:
A hagymát finomra vágjuk, és zúzott fokhagymával együtt kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, valamint 2 dl vizet, ízesítjük sóval, borssal és oregánóval. Lassú tűzön, időnként megkeverve, egy órán át főzzük. Közben a darált húst összekeverjük sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemmel. Alaposan összegyúrjuk, és apró, gyűszűnyi golyókat formázunk belőle. Serpenyőben olívaolajat forrósítunk, és több részletben megpirítjuk a húsgolyókat, majd 20 percig főzzük a paradicsomszószban. A tésztát a csomagon olvasható ideig főzzük sós vízben, majd összekeverjük a paradicsomos húsgolyókkal.