Gasztro

Könnyű és finom falatok: mit vigyünk a strandra?

Végre itt a nyár, a kánikula, eljött a strandolás ideje. De mit vigyünk magunkkal enni? Könnyed, nyári ételeket, amikkel nem kell sokat pepecselni a konyhában, nem terhelik meg a szervezetünket, és bírják a meleget.

Sajtos, pestós mini muffinok

Hozzávalók 12-15 darabhoz:
2 tojás

8 dkg puha vaj

13 dkg túró

1 dl tej

20 dkg búzaliszt

8 dkg reszelt sajt (gouda/cheddar)

1 mk. só

1 ek. sütőpor

2-3 ek. pesto

A tojásokat kikeverjük a puha vajjal, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a tejet, és elkeverjük.  Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sót és a sütőport, elkeverjük, majd beleszórjuk a reszelt sajtot is és összeforgatjuk. Kivajazott, kilisztezett muffinsütőbe adagoljuk a masszát: 1 kanálnyi tésztát a mélyedésbe teszünk, rákanalazunk egy mokkáskanálnyi pestót, majd egy újabb evőkanálnyi masszát teszünk rá – úgy, hogy a mélyedések kétharmadáig érjen a tészta. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

 Könnyű és finom falatok: mit vigyünk a strandra?

 

Csicseriborsó saláta

Hozzávalók:

40 dkg csicseriborsó (konzerv)

fél fej lila hagyma

20 dkg koktélparadicsom

1 kígyóuborka
3-4 ek. olívaolaj

2 gerezd zúzott fokhagyma

só, bors

A csicseriborsót lecsepegtetjük, hideg vízzel átöblítjük, és egy nagy tálba öntjük. A lila hagymát meghámozzuk, és felaprítjuk, a koktélparadicsomot és a kígyóuborkát feldaraboljuk. A zöldségeket összeforgatjuk – közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát –, majd meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és hűtőben állni hagyjuk.

 Könnyű és finom falatok: mit vigyünk a strandra?

 

Áfonyás, szedres könnyed nyári sütemény

Hozzávalók egy 20×20-as méretű tepsihez:

9 dkg puha vaj

9 dkg natúr joghurt

10 dkg cukor

1 citrom reszelt héja

2 tojás

20 dkg liszt

1 kk. sütőpor

15 dkg szeder és áfonya vegyesen

A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a joghurtot, és alaposan összekeverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral elegyített lisztet, és összekeverjük. Az áfonyát és a szedret megmossuk, lecsepegtetjük és a masszához adjuk, óvatosan összeforgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 20×20-as tepsibe egyengetjük és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

Könnyű és finom falatok: mit vigyünk a strandra?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top