Mézes, lila hagymás csatnis csirke
Hozzávalók:
- 4 darab csirke-felsőcomb
- 3 kanál csatni
- 2-3 evőkanál méz
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
1. A csatnit, a mézet és az olívaolajat elkeverem, és beleteszem a combokat.
2. Só, bors, és már mehet is a hűtőbe.
3. Hagyom állni, amennyi időm van, és aztán rakom a sütőbe. Először lefedve sütöm 170 fokon 40 percet, és ha megpuhult, már csak hagyom ropogósra sülni.
Tipp: Akár kérget is lehet sütni a husira, mielőtt a sütőbe tennénk, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg a méz miatt.
Köretek: Nálunk április óta ki van űzve a konyhából a krumpli, a tészta és a rizs. Helyette ezekhez a csirkékhez barna rizst, kuszkuszt, bulgurt, teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát (fejenként 80-100 gramm), hajdinát vagy salátát készítek.