Zöldségkrémleves fahéjjal
Hozzávalók (2 személy részére):
- pár csipet só
- 1 fej vöröshagyma
- pirításhoz olaj
- 2 db sárgarépa
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 kiskanál fahéj
- 1 db fehérrépa
- 1 db burgonya
- fél mokkáskanál kurkuma
- 1 késhegyni őrölt római kömény
Elkészítése:
Kevés olajon pirítsuk le a felaprított hagymát. Dobjuk rá a feldarabolt sárga- és fehérrépákat, majd burgonyát. Pároljuk saját levében a zöldségeket, majd öntsünk hozzá 6-8 deci vizet, és főzzük puhára. Fűszerezzük sóval, borssal, római köménnyel, kurkumával és fahéjjal, majd botturmix segítségével pürésítsük össze.
Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal vagy pirított szalonnakockákkal.
Tipp: Bátran variáljuk az ízeket attól függően, hogy mi van még otthon: mehet bele akár egy kevés maradék karfiol, vagy egy maroknyi vörös lencse is.