nlc.hu
Gasztro
Mi főzzek ma vacsira? Álcázott kelkáposztát!

Mi főzzek ma vacsira? Álcázott kelkáposztát!

Ó, a kelkáposzta! Az én nagy kedvencem, ám a család többi tagja kiakad tőle. Ezért folyamodom cselhez, és jól elrejtem tészta és kolbász közé, hátha elkerüli a figyelmüket, és vacsoráznak belőle, velem együtt.

Kolbászos-kelkáposztás spagetti

Hozzávalók 2 főre:

  • 1-2 csipet só
  • kis marék petrezselyem
  • 1 evőkanál vaj
  • 1-2 csipet őrölt bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg kolbász
  • fél csomag spagettitészta
  • 20 dkg kelkáposzta
  • 0,5 dl tésztafőzővíz

Elkészítése:

Amíg fő a tésztánk, egy vastag falú serpenyőt nagy lángon hevítsünk tűzforróra. Öntsünk rá egy evőkanálnyi olajat, majd dobjuk rá a csíkozott káposztát. Folyamatos forgatás mellett pirítsuk meg 4-5 perc alatt. Csak a végén sózzuk, hogy ne engedjen levet. Borítsuk tányérra, majd a serpenyőt tegyük vissza a tűzre. Vegyük vissza a lángot, és kezdjük el pirítani a kolbászt. Ha már nagyjából a felére töppedtek, adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat és a vajat. Olvasszuk össze, majd adjuk hozzá a kb. fél deci főzővizet. Keverjük hozzá a leszűrt tésztát, és borítsuk rá a káposztát is. Forgassuk össze és frissen tálaljuk. Szórjuk meg frissen őrölt borssal és durvára aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Tipp: Dúsíthatjuk 1 deci tejszínnel, hogy még krémesebb legyen.

Mi főzzek ma vacsira? Álcázott kelkáposztát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top