Szójaszószban pácolt marhaszelet (Bulgogi)
Hozzávalók (4 személyre):
- 60 dkg marha-felsőcomb vagy vesepecsenye
- 3 ek. cukor (méz)
- 2 ek. vörösbor
- 5 ek. apróra vágott zöldhagyma
- 2 ek. apróra vágott fokhagyma
- ½ vöröshagyma
- 6 ek. szójaszósz
- 1 ek. őrölt szezámmag
- 2 ek. szezámolaj
- őrölt fekete bors
- saláta
Elkészítés:
1. Vágd fel vékony szeletekre a marhahúst, és késsel finoman irdald be, hogy jobban átsüljön. A szeleteket vágd falatnyi darabokra, és áztasd be a cukor és a vörösbor keverékébe.
2. Keverd el alaposan a pácolt marhahúst a szójaszósszal, a fekete borssal, az apróra vágott fokhagymával, az apróra vágott zöldhagymával, a szezámmaggal és a szezámolajjal.
3. 30 percen keresztül hagyd állni a fűszeres marhahúst.
4. Süsd meg a fűszeres marhahúst a csíkokra vágott vöröshagymával együtt egy forró faszénre helyezett grillrácson vagy egy serpenyőben. Salátalevelekkel, gombával tálalva nagyon ízletes.
Tippek:
1. Ha szálirányra merőlegesen vágod fel a húst, jobban megpuhul.
2. Ha a szójaszósz mellett kis kólát öntesz a húshoz, jobban megpuhul.
3. A grillezett marhahúst rendszerint asztali, faszenes grillen készítik. Ehelyett azonban a 300 °C-os sütőben 10 percen át történő sütés is megfelel.