nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma ebédre? Húst almával!

Mit főzzek ma ebédre? Húst almával!

Húsos hétvégét tartunk, minden napra jut valamilyen húsféle. Mára a sertéskaraj lett a kiválasztott, amit elég egyedi módon készítünk el.

Parajos almával és sajttal sült sertéskaraj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg sertéskaraj (csont nélkül)
  • só, bors; olaj
  • 2 alma
  • 20 dkg parajlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 20 dkg trappista sajt

Elkészítés:

A karajból 8 szeletet vágunk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát elősütjük. Az almát félbevágjuk, magházát kivágjuk. Felszeleteljük, és kevés olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a megmosott, összetépkedett parajleveleket, csipet sót és a zúzott fokhagymát. Beletesszük a krémsajtot, hagyjuk felolvadni, majd 5 dkg trappista sajtot reszelünk bele. Kicsit hűlni hagyjuk. Az elősütött karajszeleteket sütőtálba tesszük, ráadagoljuk az almás parajt, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 190 °C-os sütőben 10 percig sütjük. Karikára szelt sült burgonyát adhatunk mellé köretnek.

Mit főzzek ma ebédre? Húst almával!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top