Padlizsános-paradicsomos sertésragu
Hozzávalók 4 személyre:
- ízesítéshez só
- 1 db vöröshagyma
- 1 db fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- ízesítéshez őrölt bors
- 1 teáskanál currypor
- 40 dkg paradicsomkonzerv
- 1 db tv paprika
- 40 dkg sertéskaraj
- 1 db padlizsán
Elkészítés:
Lábasban, olajon dinszteljük meg a felaprított hagymát, majd dobjuk rá a felkockázott padlizsánt, és pirítsuk pár percig. Adjuk hozzá a szintén felkockázott sertéskarajt, sózzuk, borsozzuk, szórjuk bele a curryport. Néhány percig pároljuk együtt, majd tegyük bele a hámozott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a paprikát. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt pároljuk puhára a húst. Rizzsel tálaljuk.