nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma vacsira? Diós ricottagömböt!

Mit főzzek ma vacsira? Diós ricottagömböt!

Különlegesség és még diétás is. A szénhidráttartalma annyira elhanyagolható, hogy bátran ehetjük vacsorára. A hozzávalói pedig csupa jót ígérnek: ez a diós ricottagömb.

Diós ricottagömbök

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 dkg dió (6 g)
  • 25 dkg ricotta (9 g)
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj a formázáshoz

Elkészítés:

A diót késsel aprítsuk durvára. A ricottát keverjük el sóval, borssal, az aprított fokhagymával. Enyhén beolajozott kézzel formázzunk gömböket a masszából, majd forgassuk meg a durvára darált dióban. Fogyasszunk mellé teljes kiőrlésű kenyeret vagy péksüteményt.

Mit főzzek ma vacsira? Diós ricottagömböt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top