Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Pisztrángot!

A sóágyon sütés mindig is izgatta a fantáziánkat, most végre ki is próbáljuk egy nagy darab pisztránggal. A recept faék egyszerűségű, kíváncsian várjuk a végeredményt.

Sóban sült pisztráng

Hozzávalók 4 személyre:

  • személyenként 1 zsigerelt pisztráng (kb. 15-20 dkg)
    • citromdarabka
    • 2 csokor friss kakukkfű
    • só, frissen őrölt tarka bors
    • durva tengeri só a sóágyhoz

Elkészítés:

A halat megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk. A citromot felkarikázzuk. A hal belsejét borsozzuk, majd megtömjük kakukkfűvel, és citromkarikákat fektetünk bele. Egy tepsibe 1 cm magasan sót szórunk, erre fektetjük a halakat úgy, hogy legyen köztük hely arra, hogy mindegyik külön burokban sülhessen. A halakat is beborítjuk sóval. (Picit be is spriccelhetjük vízzel, így keményebb burok jön létre, de el is hagyhatjuk ezt a lépést.) 180 °C-on 40 percig sütjük, majd kivéve óvatosan feltörjük a sóburkot (a sült sót kidobjuk, már nem használható). A pisztrángokat jó minőségű sóval sózzuk, sült zöldségekkel (például céklával és kukoricával) tálaljuk. A megsült halakat a gerincnél vízszintesen félbevágjuk, a gerincet egyben kiemeljük, és ezt követően daraboljuk a filét.

Mit főzzek ma ebédre? Pisztrángot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top