És mivel én a töltött paprikára voksolok, és én vagyok – többnyire – a szakács, így naná, hogy teszünk el töltött paprika alapot télire, amiből fincsi, zamatos töltött paprikák kerülnek majd a vasárnapi asztalra.
Az egész történet akkor kezdődik, mikor paradicsomlevet főzök, vagyis a paradicsomlével egy időben készítem, mindjárt kiderül, miért.
Hozzávalók:
- Egy adag töltött paprikához való paprika (nálunk ez 4-5 db)
- Frissen főzött, forró paradicsomlé (3-4l)
A paprikákat megtisztítjuk, kicsumázzuk, majd 1-2 percre forró vízbe dobjuk.
A víztől lecsurgatjuk, majd óvatosan egymásba dugjuk őket. Fejjel felfelé: na, mikor ezt leírtam, rögtön elmosolyodtam, mert hol a paprika feje, szóval lyukkal felfelé üvegekbe tesszük és leöntjük forró paradicsomlével úgy, hogy a paprikák közé is folyjon belőle, és teljesen elfedje a paprikát.
Hogyan tovább? Tudd meg A napfény illata blogról!