Húspogácsa kecskesajttal és brokkolis burgonyapürével
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg száraz kenyér
- 12 dkg kecskesajt
- só, bors
- fahéj
- bazsalikom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
A püréhez:
- 60 dkg burgonya
- 15 dkg brokkoli
- 0,5 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- 0.5 dl tej
A darált húst összekeverjük a beáztatott kenyérrel, a tojással és a finomra vágott, lepirított vöröshagymával. Sóval, borssal, egy csipet őrölt fahéjjal és vágott bazsalikommal ízesítjük. Ezt a masszát szépen összedolgozzuk, majd négy egyforma részre osztjuk. A kecskesajtot is négy egyforma darabra vágjuk. A bekevert darált húsból négy egyforma gombócot formázunk, és a közepébe nyomjuk a sajtot úgy, hogy a hús teljesen körülvegye. Közepes lángon, kevés olajon teflonserpenyőben minden oldalát megsütjük, hogy mindenhol egyenletesen átsüljön.
Közben a burgonyát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Amint megfőtt, leöntjük róla a vizet. Tejszínnel és vajjal habosra keverjük. A brokkolit leforrázzuk, és apróbb darabokra vágjuk. Hozzákeverjük az elkészült burgonyapüréhez, és a kecskesajtos húspogácsával tálaljuk.