Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Húspogácsát kecskesajttal

A darált húst elég fantáziátlanul sokáig csak fasírtként tudtam elképzelni. Aztán szembesültem vele, hogy a variációk száma végtelen, ráadásul anyagilag is jól járok, ha többször kerül az asztalra. Mára különleges darált húsos receptből lesz az ebéd. Mivel vasárnap van, ma lehet kecskesajttal!

Húspogácsa kecskesajttal és brokkolis burgonyapürével

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg száraz kenyér
  • 12 dkg kecskesajt
  • só, bors
  • fahéj
  • bazsalikom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás

A püréhez:

  • 60 dkg burgonya
  • 15 dkg brokkoli
  • 0,5 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 0.5 dl tej

A darált húst összekeverjük a beáztatott kenyérrel, a tojással és a finomra vágott, lepirított vöröshagymával. Sóval, borssal, egy csipet őrölt fahéjjal és vágott bazsalikommal ízesítjük. Ezt a masszát szépen összedolgozzuk, majd négy egyforma részre osztjuk. A kecskesajtot is négy egyforma darabra vágjuk. A bekevert darált húsból négy egyforma gombócot formázunk, és a közepébe nyomjuk a sajtot úgy, hogy a hús teljesen körülvegye. Közepes lángon, kevés olajon teflonserpenyőben minden oldalát megsütjük, hogy mindenhol egyenletesen átsüljön.

Közben a burgonyát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Amint megfőtt, leöntjük róla a vizet. Tejszínnel és vajjal habosra keverjük. A brokkolit leforrázzuk, és apróbb darabokra vágjuk. Hozzákeverjük az elkészült burgonyapüréhez, és a kecskesajtos húspogácsával tálaljuk.

Mit főzzek ma ebédre? Húspogácsát kecskesajttal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top