Paradicsomos-dinnyés spenótsaláta mozzarellával
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg bébispenót
- 20 db koktélparadicsom (vegyesen piros és sárga)
- 20 dkg görögdinnye
- 20 dkg mozzarella
- néhány szelet kenyér
Az öntethez:
- 6 ek. olívaolaj
- 2 ek. málnaecet
- só, frissen őrölt bors
- 5 ek. bazsalikomlevél
Elkészítése:
A bébispenótot megmossuk, majd salátacentrifuga vagy papírtörlők segítségével leszárítjuk. A koktélparadicsomokat megmossuk, félbevágjuk. A dinnyét kimagozzuk, húsát karalábévájóval kivájjuk. A mozzarellát apró falatokra tépkedjük. Az öntetet botmixerrel felhabosítjuk. A saláta összeállítása: a spenótot a paradicsomokkal, a dinnyével és a sajttal összekeverjük, majd az öntettel meglocsoljuk és összeforgatjuk. A kenyeret pirítva, kevés olívaolajjal meglocsolva kínálhatjuk mellé is, de felkockázva bele is tehetjük.