Zöldséges-tonhalas tésztasaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg fusilli tészta
- 1 doboz olajos tonhalkonzerv
- 4 darab keményre főtt tojás
- 1 pohár natúr joghurt
- 2 ek. majonéz
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagyobb felkockázott, lesózott uborka
- 4 érett paradicsom
- 10-12 szem fekete olajbogyó
- só
- bors
- 1 tk. citromlé
- fél csokor friss petrezselyem
- 1 tk. cukor
Elkészítése:
A szokásos módon főzzük puhára a tésztát, majd szűrjük, és öblítsük le hideg vízzel. A lecsöpögtetett fusilli tésztát egy nagy tálban keverjük össze a felaprított főtt tojással, a felkockázott és lesózott, valamint lecsöpögtetett uborkával és a szintén apró kockákra vágott paradicsommal. Ezután szűrjük le a konzerv tonhal olajos levét, és a hal húsát törjük össze egy villával, majd ezt is adjuk a tésztás-zöldséges mixhez. Egy kisebb tálban keverjük a natúr joghurthoz a majonézt, a zúzott fokhagymákat, a cukrot és a citromlevet, ízesítsük sóval, borssal, és aprítsuk bele a petrezselymet is. Végül öntsük nyakon a joghurtos szósszal a tonhalas tésztasalátát, és óvatosan keverjük össze az egészet. Tálaláskor díszítsük az olajbogyókkal.