Fűszeres tejfölben pácolt mozzarella sajt
Hozzávalók 4 fő részére:
- ízesítéshez só
- 1 pohár (nagy) tejföl
- ízesítéshez bors
- 1 ek. olívaolaj
- 1 ek. balzsamecet
- 1 citrom
- ízlés szerint majoránna
- 4 mozzarella
- ízlés szerint rózsabors
- 1 csomag salátamix
Elkészítése:
A tejfölbe reszelt citromhéjat, a citrom levét és egy csipet majoránnát teszünk, majd sóval, borssal ízesítjük. A mozzarellákat a szokásos módon felkarikázzuk, majd egy tálban a tejföllel rétegezzük, és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a salátát megcsurgatjuk olívával és balzsamecettel, rózsaborssal és egy csipet sóval megszórjuk, majd a pácolt mozzarellákat ízlésesen kitálaljuk, és tejföllel meglocsoljuk.